Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Володимир Омелян взяв участь у Глобальному саміті з інвестицій в авіацію

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в рамках робочої поїздки до м.Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) взяв участь у Global Investment in Aviation Summit. Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури України.

Global Investment in Aviation Summit  – це перший глобальний саміт з інвестицій в авіацію у місті Дубай. Серед учасників: 500 найважливіших представників світової авіаційної індустрії: компанії-виробники літаків та устаткування, інвестори, керівники найбільших авіакомпаній та аеропортів,  офіційні делегації високого рівня з 40 країн світу.

Володимир Омелян окреслив основні напрямки реформування авіаційної сфери в Україні: розвиток регіональних аеропортів, здешевлення авіаперельотів завдяки залученню бюджетних авіакомпаній, запровадження чесного і прозорого ринку авіапослуг. За словами Володимира Омеляна, фокус на цих трьох напрямках в роботі очолюваного ним Міністерства спричинив справжній бум в авіації в Україні.

"Ми маємо фантастичне зростання пасажиропотоку як з найбільших аеропортів України, так і з регіональних летовищ. Все більше іноземних авіакомпаній заходять на український ринок, а ті, що працюють давно, розширюють свою присутність. Завдання на найближчі роки – утримати цей темп розвитку. Стратегічна ціль – перетворення України на повноцінний міжнародний хаб між Європою та Азією. На сьогодні авіаперевезення в Україні мають найвищі в Європі темпи зростання, і можливості ринку ще великі. За три-п’ять років виграє той, хто інвестує в Україну сьогодні", - зазначив Володимир Омелян.

Серед проектів, які можуть бути цікавими іноземним інвесторам, Міністр інфраструктури назвав розбудову Мультимодального міжнародного транспортного вузла на базі аеропорту "Біла Церква", реконструкцію аеродрому в м.Гостомель з подальшою розбудовою вантажного та пасажирського терміналів.

Він додав, що авіаційна сфера стає однією із найпривабливіших і найперспективніших в Україні для інвестування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ