Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Литви

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою, який прибув до Києва з візитом для участі в третьому саміті міжнародної Кримської платформи.

Про це повідомляють в Офісі Президента. 

Було відзначено першочергову важливість військово-технічної допомоги, включно з навчанням і реабілітацією представників українських сил оборони. Президент України розповів актуальну ситуацію на полі бою та нагальну потребу українських захисників, а також подякував Гітанасу Наусєді за нещодавнє рішення Литовської Республіки стосовно довгострокової підтримки України. 

Володимир Зеленський відзначив високий рівень організації та проведення саміту НАТО, що відбувся у Вільнюсі в липні, та подякував Гітанасу Наусєді за підтримку України в межах цього важливого заходу. У цьому контексті Глава Української держави висловив подяку за приєднання Литви до Спільної декларації «Групи семи» про підтримку нашої країни.

Лідери підтвердили готовність до плідної взаємодії з реалізації Української формули миру та проведення Глобального саміту миру.

Володимир Зеленський і Гітанас Наусєда обговорили співпрацю в питаннях продовольчої безпеки, акцентуючи на розбудові альтернативних шляхів як маршрутів Чорноморської зернової ініціативи.

Президент України високо оцінив здійснювані Литвою проекти з відбудови нашої країни та висловив сподівання на розширення цієї практики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ