Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Володимир Зеленський розповів що буде з курсом гривні

Президент Володимир Зеленський не вважає, що потрібно стримувати курс гривні у зв'язку з відставкою голови НБУ Якова Смолія. Про це він заявив на брифінгу в суботу в місті Південне Одеської області, де перебуває з робочою поїздкою.

"Важелі для стримування курсу гривні всім відомі. Я не бачу, що вони повинні змінюватися. Я зараз не бачу, що ми щось повинні стримувати, якщо чесно. Це така дискусія, тонка. Ми можемо з вами про це говорити, про моє особисте ставлення: чи повинні ми стримувати, чи не повинні... або ми все-таки в ринкових умовах...", - сказав президент, повідомив Лівий берег.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій оголосив, що подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням через систематичний політичний тиск.

Він зазначив, що своєю відставкою хоче застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні.

На тлі заяви про відхід Смолія курс долара на міжбанку 2 липня виріс на 32 копійки, порівняно із закриттям попередньої сесії. Курс євро піднявся на 48 копійок, до 30,67 гривень.

Про падіння гривні і цін на активи в Україні у зв'язку з відставкою глави центробанку заявив гендиректор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

За словами глави Мінфіну Сергія Марченка, відхід керівника Нацбанку викликав у інвесторів багато запитань і зірвав Україні "угоду десятиліття".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ