Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Волонтерський центр у Луцьку зібрав 10 млн грн для ЗСУ

Збір вдалося закрити за три місяці
фото з сайту Суспільне

Волонтерський штаб "Ангар", який працює в Луцьку, закрив найбільший свій збір на 10 мільйонів гривень під назвою "Пора міняти долари".

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів керівниці штабу Ольги Валянік, найбільший переказ коштів, який отримували, був понад мільйон гривень від однієї людини. Найменший донат на військо — чотири копійки. Збір вдалося закрити за три місяці.

Тим, хто робив донати на суму понад 10 тисяч гривень, волонтери "Ангару" вирішили подарувати пам'ятку у вигляді гільзи.

"Момент вдячності для того, щоб залишити собі пам'ять про те, що вони постійно долучаються до зборів будь-яких волонтерських фондів і для того, щоб воно стояло на столі і через декілька років після нашої перемоги нагадувало їм про їхній внесок у нашу перемогу", — сказала лучанка.

Свою гільзу за допомогу отримав представник однієї із ІТ-компаній Олександр Плясун. Каже: подарунок буде в офісі як нагадування усім про необхідність фінансової допомоги для військових на фронт.

"Ми як ІТ-компанія почали розробляти новий сайт для "Ангару", новий магазин. До кінця року надіємося, що доробимо і буде можливість легше бачити усі збори, робити донати і працювати задля спільної перемоги", — сказав чоловік.

Серед постійних благодійників і самі волонтери "Ангару". Лучанин Роман Невестенко-Домбровський у цей збір задонатив майже 200 тисяч гривень. З його слів, ці гроші разом із дівчиною зібрали через соцмережі.

"Ми організували збори і лотереї: одна була на 80 тисяч гривень, другий — розігрували українську косметику. Останній збір — "солянка", там ми зібрали 65 тисяч гривень. Сьогодні забрали свою гільзу, хоча це було неочікувано. Коли ми починали ці збори, то не думали, що і нам дістанеться", — каже волонтер.

Зібрані 10 мільйонів гривень, зазначила керівниця штабу, дозволять закрити 67 різних запитів від військових частин.

"Вдалося купити уже близько 20 дронів, 17 автівок, тактична медицина, там більше тисячі турнікетів, ці всі речі йдуть на різні військові частини, на різні напрямки, але в зону бойових дій", — зазначила лучанка.

Від початку повномасштабної війни і до кінця серпня 2023 року, додала Ольга Валянік, волонтерський штаб "Ангар" зібрав понад 71 мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ