Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Волонтери Львівщини привезли з Мілану гуманітарну допомогу та побажання перемоги від італійців

З 7 по 10 квітня у Мілані відбувся арт-ярмарок Unfair, там працювали народні дипломати з Львівщини. Захід у Мілані, щороку відвідують поціновувачі мистецтва та колекціонери з усієї Європи. Українці відвідали ярмарок з метою налагодження комунікації з іноземцями та презентували вітчизняні твори мистецтва.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Народний художник України Володимир Козюк та скульптор Віктор Проданчук подарували волонтерам свої роботи для продажу на італійському арт-ярмарку. За зароблені кошти вдалося придбати медикаменти та гуманітарні товари для захисників, а також для людей з інвалідністю.

Впродовж трьох днів ярмарку українська делегація народних дипломатів спілкувалася з відвідувачами. Як розповів громадський діяч Юрій Котик, на полотні українського Прапора італійці записували побажання та висловлювання про підтримку і солідарність з нашим народом.

«Не здавайтеся, вперед, сильний народе!, - це одне з численних гасел. Прикметник «сильний» для італійців тепер асоціюється з українською нацією. Ми ж намагалися на прикладах з історії пояснити, що відчуваємо зараз. Адже у 1943-1945 роках на півострові Істрія відбулися етнічні чистки. Під прапорами комунізму було знищено тисячі невинних людей. Сьогодні росія безжально вбиває мирних жителів України. Це доказ того, що час минає, але злочини проти людей повторюються. Істрія це біль у тому числі італійського народу, Буча, Маріуполь та інші зруйновані міста України - наш  невимовний біль. Через алегорії, історичні факти ми пояснюємо іноземцям, що насправді зараз відбувається на нашій землі», - пояснив Юрій Котик.

Він подарував підписаний італійцями прапор начальнику Львівської обласної військової адміністрації Максимові Козицькому, як свідчення міжнародної підтримки.

«Перша подія, в рамках ініційованого Львівською обласною військовою адміністрацією проєкту  «Народна дипломатія» успішно відбувся. Невдовзі представники Львівщини вирушать у Ватикан, Німеччину, Угорщину, аби донести правду.  Найважливіша мета поїздок народних дипломатів полягає у тому, щоб комунікувати з громадянами країн, уряди та суспільства яких ще не визначилися у своєму ставленні до повномасштабної війни, яку розгорнула росія», - наголосив Максим Козицький

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ