Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Волинські священики УПЦ МП підтримали митрополита Онуфрія

У четвер, 27 грудня, у Луцьку Луцька в приміщенні кафедрального собору Всіх святих землі Волинської, відбулись збори духовенства Волинської єпархії наразі ще не перейменованої Української православної церкви.

Зібрання очолив керуючий єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, повідомляє прес-служба єпархії, пише видання volyn24.com.

Участь у зборах взяли всі священнослужителі та чернецтво єпархії.

Учасники зібрання обговорили поточні питання життя Волинської єпархії, розбудови парафій та монастирів, приділили увагу основним проблемам світового православ’я.

"Одноголосним рішенням кліриків, ченців та черниць, котрі брали участь у єпархіальних зборах, вирішено висловити підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію", – йдеться в повідомленні прес-служби єпархії.

Волинська єпархія й далі вважає УПЦ канонічною церквою і висловлює їй вірність. 

"Також Волинська єпархія УПЦ висловлює вірність канонічній Українській Православній Церкві, у межах котрої діє та розвивається з 1990 року", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав закон, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ