Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог намагається посилити тиск вогневим ураженням, застосовує авіацію — ОК «Південь»

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня залишається складною, але контрольованою. Ворог намагається посилити тиск вогневими ураженнями в рамках контрбатарейної боротьби та із застосуванням авіації.
Владислав Назаров / ОК "Південь"

Про це повідомив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров.

Ввечері пара ворожих винищувачів Су-35 завдавали удару двома ракетами типу Х-59 в Бериславському районі Херсонщини. Одну ракету знищено в повітрі, інша влучила в сільськогосподарські угіддя. Без втрат та руйнувань.

За інформацією речника, кількість обстрілів протягом доби дещо зменшилась. Якщо раніше фіксувалось понад 90 обстрілів, то наразі понад 60.

"На тлі перегляду та продовження зернової угоди щодо термінів і розширення на Миколаївські порти, окупанти активізували обстріли з мінометів та ствольної артилерії по акваторії Дніпро-Бузького лиману, в напрямку Очакова і Куцурубської громади, з мінометів та ствольної артилерії ворог обстрілював акваторію Очаківської громади", — додав Назаров, зазначивши, що пошкоджень інфраструктури та людських втрат немає.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжують бойову роботу по ретельно вивірених об’єктах і пунктах базування ворога.

"За її результатами маємо підтвердження про знищення зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10", пересувного пункту розвідки та управління, танку Т-62, а також зменшено артилерійську потужність ворога на 2 артустановки", — поділився речник ОК.

Він застеріг, що на деокупованих територіях Миколаївщини та Херсонщини, де тривають стабілізаційні заходи й розмінування, надзвичайно високим залишається рівень мінної небезпеки.

"Попри багаторазові застереження, позначки компетентних органів і роз’яснювальну роботу, внаслідок відхиляння місцевими мешканцями від перевірених маршрутів, виходу на неперевірені території для польових робіт, заготівлі дров та іншого, люди підриваються на вибухових пристроях, отримують важкі поранення. За минулу добу саме так постраждалі 2 особи", — повідомив Владислав Назаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ