Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог продовжує накопичувати військову техніку на Луганському напрямку

Як інформують у прес-центрі ООС, Ворог продовжує накопичувати зброю та військову техніку на Луганському напрямку.

Українська сторона СЦКК повідомляє: моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчує, що важке озброєння та військова техніка збройних формувань Російської Федерації продовжує розміщуватися з порушенням встановлених ліній відведення. А також окупанти нехтують місцями зберігання озброєння за межами ліній відведення.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 29.01.2019 року, 26 січня цього року, БПЛА Місії зафіксував на південному заході від Луганська, озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації.

Так, неподалік від Бугаївки, зафіксовано 14 буксируваних гаубиць (Д‑30 ʺЖабаʺ, 122 мм), 13 самохідних гаубиць (2С1 ʺГвоздикаʺ, 122 мм) і шість протитанкових гармат (МТ‑12 ʺРапіраʺ, 100 мм). 
Крім того, того ж дня, за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння, також поблизу Бугаївки зафіксовано 19 танків (вісімнадцять Т‑64 й один Т‑72), 11 буксируваних мінометів (120 мм) і чотири зенітні ракетні комплекси (9K35 ʺСтріла‑10ʺ). Біля Шимшинівки окупанти тримають 11 танків (десять Т‑64 й один Т‑72).

До речі, всі подібні порушення, щодо відведення важкого озброєння, спостерігачі Місії вже відзначали у своєму щоденному звіті від 28 грудня 2018 року.
Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ