Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вороже озброєння та військова техніка зафіксовані на окупованих територіях

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні й надалі продовжує здійснювати моніторинг відведення озброєння. Зокрема, у звіті СММ ОБСЄ від 24 липня, зафіксовані нові факти порушення з боку російсько-окупаційних військ,- інформують у штабі командування ООС.

Так, 21 липня, на основі доступних СММ даних повітряного спостереження, на непідконтрольній території, в районі Петрівського було зафіксовано 1 танк. Окрім того, 22 липня, біля населеного пункту Боково-Платове, БПЛА Місії виявив 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 ʺГрадʺ. На Донецькому напрямку, а саме поблизу селища Вільхівка – 2 буксирувані гаубиці 2А36 ʺГіацинт-Бʺ, 2 РСЗВ БМ-21 та 2 протитанкові гармати МТ-12 ʺРапіраʺ. Неподалік від села Тернове також зафіксовано 3 РСЗВ БМ-21 та 3 буксирувані гаубиці Д-30 ʺЖабаʺ. Цього ж дня помічено і вороже ОВТ на Луганському напрямку, зокрема, 7 РСЗВ БМ-21 біля Міусинська та 8 РСЗВ поблизу селища Садовий. Загалом зафіксовано 50 одиниць озброєння, яке розміщене з порушенням визначених Мінських домовленостей ліній відведення.

Водночас, на тимчасово-окупованих територіях, зафіксовано 206 одиниць озброєння, яке розміщене за лініями відведення, але за межами визначених місць зберігання. Так, 18 липня, на основі даних повітряного спостереження, поблизу Тернового, виявлено 22 танки. На Луганщині, біля Мирного, помічено присутність 10 танків і 18 одиниць буксируваної артилерії. 19 липня, поблизу селища Бугаївка виявлено 22 танки та 4 зенітних ракетних комплекси. 22 липня, поблизу Тернового, БПЛА Місії виявив ще 7 зенітних ракетних комплекси 9К35 ʺСтріла-10ʺ. Біля Міусинська безпілотник зафіксував 19 танків Т-64, 7 гаубиць 2С1 ʺГвоздикаʺ та 10 буксируваних гаубиць Д-30. У самому ж місті Хрустальний виявлено 26 буксируваних гаубиць.
Також, 18 липня, біля Тернового, СММ ОБСЄ виявила 4 одиниці, ймовірно, самохідної артилерії та 3 одиниці буксируваної артилерії. 19 липня, в районі селища Бугаївка, виявлено 54 одиниці буксируваної та самохідної артилерії. В свою чергу СММ не виключає, що частина з цієї техніки – міномети. 

Зосередження такої великої кількості озброєння та військової техніки ЗФ РФ та її найманці вкотре демонструє ігнорування окупантами існуючих домовленостей та вимог щодо відведення важкого озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ