Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворожі танки знову поблизу Калинове-Борщувате

Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння, - інформують у прес-центрі ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 04.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що важке озброєння та військова техніка збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням встановлених ліній відведення.

Так, 02 січня міні-БПЛА СММ в непідконтрольних владі України західних та північно-західних районах Луганської області зафіксував розміщення чотирьох танків (Т-72) орієнтовно за 1,5 км на захід від селища Калинове-Борщувате та ймовірно одиницю важкого озброєння (невстановленого типу) біля Молодіжного.

Крім того, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання важкого озброєння за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольному владі України районі Луганської області. Так, 03 січня, спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує однієї самохідної гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і сімох буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм). Також спостерігачі Місії вперше зафіксували одну нову одиницю озброєння.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте невиконання взятих на себе зобов'язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про прагнення до подальшого загострення конфлікту. Такими зухвалими діями російсько-окупаційні війська в тому числі наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ