Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Восени може запрацювати залізничне сполучення Львів-Люблін

Міністр інфраструктури Володимир Омелян разом з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком під час зустрічі домовилися створити робочу групу з розробки оптимального рішення для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів. Про це повідомила прес-служба МАУ.

«До осені ми маємо визначитися із технічними деталями і вийти на оптимальне для обох країн рішення. Сподіваюсь, восени ми проведемо зустріч міністрів інфраструктури України та Польщі у Львові і підпишемо відповідну угоду про запуск залізничного маршруту Люблін-Львів», - наголосив Володимир Омелян.

За підсумками зустрічі сторони підписали Міжурядову Угоду про утримання дорожніх прикордонних мостових об’єктів на українсько-польському Державному кордоні.

Угода передбачає визначення правових засад, відповідно до яких буде здійснюватися комплекс технічних і організаційних заходів, необхідних для забезпечення належного експлуатаційного стану мостових споруд, що розташовані на спільному українсько-польському державному кордоні.

Додамо, що між Україною та Польщею успішно курсують потяги "Інтерсіті" "Київ-Перемишль", "Одеса-Перемишль" та "Ковель-Хелм". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ