Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибух на Тернопільщині: ректорові університету відірвало кисть

Зранку, 4 вересня, на подвір'ї ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого у селі Петриків пролунав вибух.

Про це повідомляє місцеве видання "20 хвилин".  

Є потерпілі. На місці працює швидка та поліція.  

"Невідомі закинули пакет із невідомим начинням. Ректор Андрій Крисоватий підняв його. А той вибухнув у руках. Дружина господаря без свідомості. Дві карети швидких забрали потерпілих у лікарню, травми дуже серйозні", - розповідають очевидці. 

Працюють також піротехніки та кінологи. Вулиця Тернопільська у селі Петриків повністю заблокована. Правоохоронці нічого не коментують.

Стало відомо, що на неподалік місця вибуху знайшли записку, яку залишили, ймовірно, організатори. Сусід Павло розповідає, що почув сильний вибух.  

"Вибух був настільки потужний, що його було чути навіть через пластикові вікна. У ректора була сильно пошкоджена рука, а його дружина трималася за обличчя. Було дуже багато крові", - розповідає сусід Павло. 

Ще один сусід Петро Михайлович розповідає, що вибухівка ймовірно була із пластику.

"Кажуть, що ректор побачив пакет біля воріт і йшов до нього, - розповідає пан Петро. - Оксана, дружина його, сказала: "Андрій, не чіпай. То може бути вибухівка". А він, на своє лихо, вчіпив. Схоже, що це пластикова бомба. Далі я побачив, що чоловік лежить на дорозі. Оксана вся в крові. Не знаю, як її очі. Андрій лежав, кисть руки була відірвана. Він благав: "Сусіди, поможіть". Швидка їхала дуже довго. Тут номери будинків дуже по-складному розставлені". 

Сусід каже. що біля будинку купа осколків від вибухівки, вони схожі на пластик. Потерпілих госпіталізували в обласну лікарню.

"Стан важкий, надаємо всебічну допомогу", - коментує головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар. 

Як повідомляють у центрі екстреної медичної допомоги, виклик на гарячу лінію поступив о 07.50.

"На місце одразу виїхали дві бригади медиків", - каже заступниця директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.

Двоє потерпілих були у важкому стані. В обох - важкі травми. Їх доставили до обласної лікарні. Наразі очікуємо коментар від ГУНП в Тернопільській області.  
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ