Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Викрадення зброї з львівського університету намагаються «повісити» на інваліда?

Головним фігурантом і мало не організатором викрадення зброї з Львівського університету внутрішніх справ правоохоронці намагаються зробити Сергія Винника – неповносправного і безробітного, який не має жодного стосунку до університету. Про це сьогодні, 27 березня, під час прес-конференції розповіла мати Сергія Лілія Винник.

Жінка стверджує, що її синові, який є інвалідом (психічне захворювання) і не має постійного місця праці, інкримінують викрадення і привласнення зброї з Львівського університету внутрішніх справ, і, що найцікавіше, зловживання службовим становищем.

«Мій син психічно хворий з дитинства, лікувався в обласному дитячому психоневрологічному диспансері, був на обліку у психіатра. Кілька років тому займався тим, що подавав різні речі на ринку «Торпедо», коли той ще був на Золотій, там і познайомився з Мацьопою, комірником університету внутрішніх справ, спілкувався з ним.

13 жовтня ввечері до нього додому прийшли з обшуком. Обшукали квартиру і гараж. Вже згодом, коли я ходила до правоохоронців, мені розповіли, що начебто в гаражі щось знайшли. Я просила зробити йому психологічну експертизу, але її досі не зробили, хоча людина вже 5 місяців сидить у СІЗО. Його звинувачують мало не в організації викрадення зброї. А як могла все це організувати психічно хвора людина? Як він міг всім цим заправляти, а керівництво університету нічого не знало?», – обурюється вона.

Лілія Винник не заперечує причетності сина до історії викраденням зброї: «Я розумію, що він винен, але нехай відповідає по закону за те, в чому винен, а не за організацію злочину».

Сергія Винника затримали вранці 14 жовтня, а наступного дня, 15 жовтня. він опинився у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги, де йому видалили селезінку. Мати дізналася про хворобу сина лише на восьмий день і два дні намагалися потрапити до нього. Зустріла випадково у коридорі лікарні: його під озброєним конвоєм вели на перев’язку. Сергій лише встиг крикнути: «Мамо, мене побили». Більше вона його не бачила. Чоловіка утримують у СІЗО, він хворий, пересувається на милицях.

Лілія Винник не може навіть побачитися із сином, не знає нічого про його стан здоров’я.

«Результати судово-медичної експертизи начебто готові, вони у адвоката, але психологічну експертизу робити відмовляються, бо це означає для міліції визнання своєї неправоти», - додала жінка.

Звернення у всі інстанції – міліцію. прокуратуру, до радника президента, нічого не дають.

«Вони обмежуються відписками, скидають один на одного. Слідство не визнало винним жодного з ректорів університету, натомість намагаються згноїти у в’язниці мого сина», – нарікає вона.

Мати затриманого також додала, що у міліції їй наполегливо рекомендували не звертатися до адвокатів і не надавати розголосу справі – мовляв, посидить ваш син півтора року та й вийде, нічого страшного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ