Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Викрито 10 військовослужбовців рф, причетних до катувань мирних мешканців у Бучі

Прокурори Бучанської окружної прокуратури оголосили підозри у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни першим десятьом військовослужбовцям 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ зс рф.

Про це у фейсбуці повідомила Генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Вона нагадала, що цю бригаду путін відзначив присвоєнням почесного звання "гвардійської". Водночас українські прокурори оголосили підозри десятьом її військовим:

молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєву

  • рядовому Григорію Наришкіну
  • рядовому Василю Князєву
  • єфрейтору Семену Мальцеву
  • рядовому Сергію Пєскарьову
  • рядовому Альберту Раднаєву
  • єфрейтору Михайлу Кашину
  • єфрейтору Андрію Бізяєву
  • єфрейтору Дмитру Сергієнку
  • сержанту Нікіті Акімову. 

Доволі швидко слідство з'ясувало, що під час окупації Бучі саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки і приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку.

За словами генпрокурорки, є і докази того, що ці військовослужбовці грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і "трофейну» побутову техніку".

"Роль і участь кожного з них в цих злочинах встановлена слідчим шляхом завдяки злагодженій і оперативній роботі прокурорів та поліцейських, а їхні особисті дані допомогли зібрати також журналісти «Слідство Інфо». Наразі ми перевіряємо цю десятку на причетність і до вбивств у Бучі.

Якщо ви впізнаєте цих російських віцськовослужбовців і маєте свідчення про їх причетність до інших звірств - надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/

або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06", - додала Венедіктова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ