Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«Вимагаємо відводу суддів, що випустила вбивць на волю!», - мітинг під Шевченківським судом

У Львові під стінами Шевченківського районного суду з пікетом зібралися більше десятка активістів. Вони вимагали відводу суддів, які випустили під заставу Михайла Баджегу, підозрюваного в організації замаху на львівського бізнесмена. Про це сьогодні, 24 липня, з місця події повідомив журналіст Гал-інфо.
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

Серед учасників мітингу були представники ГО «Рабів до раю не впускають», ДІЯ Львівщини, «Самооборона Євромайдану». Активісти тримали плакати з написами: «Вимагаємо відводу суддів, що випустила вбивць на волю!», «Судді Шевченківського районного суду покривають убивць!», «Судді, ви відпускаєте, а вони вбивають!», «Федорова, Кавацюк і Невойт, тут вам не Детройт!». 

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/5

«Спершу Галицький районний суд обрав цьому злочинцеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але чомусь 4 липня колегія Шевченківського районного суду в складі: Федорової, Невойт та Кавацюка  одноголосно змінила цей запобіжний захід на заставу. Причому жодні обставини справи не змінилися. 

У Львові суд випустив на волю обвинуваченого в замаху на вбивство

Ми вимагаємо, щоб ця колегія суддів була змінена. А також ми вимагаємо, щоб судді дотримувалися закону. Сьогодні ми передали до Шевченківського суду свою заяву із застереженнями щодо дій цієї колегії суддів», – розповів Гал-інфо координатор ГО «ДІЯ Львівщини» Валентин Середюк.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/1

Додамо, що у Шевченківському суді слухаються дві резонансні справи – про замах на бізнесмена Богдана Копитка, коли загинули троє його охоронців, та про замах на іншого бізнесмена Назара Керницького. 

Колегії суддів Шевченківського районного суду м. Львова

у справі щодо замаху на життя львів'янина Назара Керницького

від громадськості м. Львова

ЗАЯВА

Ми, представники небайдужої громади Львова, вимагаємо відводу колегії суддів Шевченківського суду м. Львова у складі: Кавацюк Василь Іванович, Невойт Петро Салівесторвич, та Федорова Оксана Федорівна від розгляду справи щодо замаху життя львів'янина Назара Керницького. Цей злочин мав бути вчинений з особливою жорстокістю - у його будинку де в цей час перебувала його дружина і четверо дітей. Однак підчас підготовки убивства поліції вдалося затримати співучасника - Михайла Баджегу, який під час арешту чинив опір та наніс тілесні ушкодження працівнику поліції. Як згодом з'ясувалося, це був не єдиний злочин, в якому підозрюється зловмисник. Баджега був учасником бандугрупування, яке у вересні 2016 року скоїло замах на життя львівського підприємця Богдана Копитка. Тоді загинуло троє невинних людей.

Михайлу Баджезі, як небезпечному зловмиснику, Галицький суд Львова 3 рази під час досудового розслідування обирав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави. Такі рішення були залишені без змін апеляційним судом Львівщини. Однак 4 липня 2018 року колегія Шевченківського районного суду Львова, куди справу скерували на розгляд, несподівано змінює для Баджеги запбіжний захід і випускає небезпечного зловмисника на волю. Причому жодних нових доказів зі сторони захисту чи будь-яких досліджень доказів обвинувачення, які б впливали на зменшення ризиків по Баджезі - не відбулось. Аналогічна ситуація буда в лютому 2017 року, коли під заставу випустили поплічника Баджеги - Дмитра Гаврилюка (обвинуваченого в замовленні та організації замахів та вбивств). Тоді лише завдяки активній позиції громадськості та мітингам біля Апеляційного суду Львівської області бандиту не вдалося опинитися на волі.

Відтак сьогодні, громада знову зібралася аби сказати своє слово проти криміналітету. Ми не допустимо аби серійні убивці розгулювали серед нас та планували нові жорстокі злочини. Ми не розуміємо та засуджуємо рішення суддів Невойта, Федорової та Кавацюка які випустили небезпечного зловмисника на волю без належних на це правових підстав. Ми вважаємо дії цих суддів не професійними, упередженими та такими що несуть загрозу для суспільства. Завтра цей зловмисник може скоїти чергові жорстокі убивства, або ж втече від суду. Хто буде за це відповідати?

Відтак ми вимагаємо призначити у цій справі нову колегію суддів які зможуть адекватно, неупереджено та згідно з буквою закону вести судовий процес над небезпечними зловмисниками, а від діючої колегій суддів у складі: Кавацюк Василь Іванович, Невойт Петро Салівесторвич, та Федорова Оксана Федорівна вимагаємо ухвалити рішення про самовідвід в зв'язку з вище наведеними аргументами/

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ