Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вимагала гроші від переселенців: СБУ затримала чиновницю

У Харкові співробітники Служби безпеки України викрили завідувачку відділення одного з державних банків на зловживаннях з обслуговування внутрішньо переміщених осіб.
Завідувачка відділення одного з державних банків вимагала гроші у переселенців

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисниця систематично вимагала від ʺпереселенцівʺ гроші за проведення процедури ідентифікації без їх фізичної присутності у відділенні банку. За кожного ʺклієнтаʺ на підставі наявності лише його пенсійної банківської картки завідувачка одержувала від посередників від 200 гривень за кожне продовження нарахувань.

Через протиправну оборудку чиновниця, з порушенням чинного законодавства, нараховувала пенсії громадянам, які фактично не змінювали місце проживання і продовжують мешкати у тимчасово окупованих районах Донбасу.

У межах відритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували одержання керівницею відділення двох ʺтраншівʺ неправомірної вигоди на загальну суму майже п’ятнадцять тисяч гривень.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці держбанку у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові податківець змушував підприємця купувати підроблену горілку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ