Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Виставка “Давній Пліснеськ: минуле сховане під землею у Підгірцях.
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Виставка “Давній Пліснеськ: минуле сховане під землею” у Підгірцях.

29 вересня цього року на території Благовіщенського монастиря чину Святого Василія Великого відбулося відкриття вуличної виставки “Давній Пліснеськ: минуле сховане під землею”.

Про це йдеться у повідомленні на сайті заповідника.

Раніше виставка, підготовлена працівниками Історико-культурного заповідника “Давній Пліснеськ”, експонувалася у Львові. А тепер, впродовж наступного місяця її можуть оглянути жителі Підгірець та навколишніх сіл Золочівського та Бродівського районів Львівської області. Виставку відкрив о. Віктор Батіг, настоятель Підгорецького монастиря, який наголосив, що археологія Пліснеська є неабияким інструментом для пізнання процесів християнізації нашого краю.

Далі слово взяв директор Заповідника Володимир Шелеп, який розповів про співпрацю нашої установи з Українським культурним фондом у рамках програми “Створюємо інноваційний культурний продукт”. З поміж іншого Володимир наголосив, що створена внаслідок реалізації проекту 3-D модель давнього Пліснеська стане надійним підґрунтям для побудови скансену – музею просто неба, який значно підсилить туристистичний та рекреаційний потенціал Підгорець.

На відкритті виставки було присутньо близько сорока представників громади Підгорець та навколишніх сіл, представники місцевої влади та медій. А менше ніж за місяць у Підгірцях відбудеться масштабна презентація фінальних результатів проекту “3-D модель давнього Пліснеська”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ