Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Виставку живопису художника Володимира Патика представили у Музеї історії релігії

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
У Музеї історії релігії відкрили виставку живопису львівського художника Володимира Патика під назвою "Збережена таїна прадавньої культури", яка презентує частину праць художника, як одну велику панораму. У офіційному відкритті виставки взяв участь голова Львівської ОДА Максим Козицький. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

"Більш ніж 50 років Володимир Патик був і залишається візитівкою галицької школи малярства. Його художній світ дивовижний – яскравий, сонячний, барвистий та емоційний, саме тому в історії українського мистецтва XX століття він лишає чи не найяскравіший слід. Як писав митець, його ідеалами були природа, жіноча врода, людська доброта і правда. Саме ці чесноти він найчастіше вимальовував фарбами на своїх полотнах. Роботи Володимира Патика неможливо не впізнати з-поміж інших, бо творчий почерк художника справді неповторний. Захоплюють його Карпати й Крим, заворожують поля та соняхи, надихають колоритні сільські пейзажі, вражає дивовижний Львів", - зазначив Максим Козицький.

Краєвиди, натюрморти, портрети, абстрактні композиції – виставка охоплює твори на різноманітну тематику.

Володимир Патик народився і виріс на Галичині. Любов митця до рідного краю чітко проглядається в його мальовничому темпераменті, смаку, манері, в його баченні кольору і форми. Теми та сюжети картин Володимира Патика – це втілення рис українського національного характеру.

Довідково:

Володимир Патик  (1926 - 2016) — український живописець, пейзажист, майстер натюрморту. Член Спілки Художників України з 1958 року. У 1996 році Володимиру Йосиповичу надали почесне звання Заслуженого художника України, а у 1999 році присудили Шевченківську премію за серію робіт "Земля Шевченка". З 2006 року він мав звання Народного художника України. Володимир Патик почесний громадянин Львова. 2009 року президент Віктор Ющенко нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за визначний особистий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність та високий професіоналізм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ