Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Вийшла книга про антибільшовицькі повстання на Полтавщині
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Вийшла книга про антибільшовицькі повстання на Полтавщині

Цими днями відбулася презентація нової історичної книги – «Полтавщина. Протибільшовицький Рух опору 20–30-х років ХХ століття. Нариси історії». Захід відбувся у Полтавському обласному краєзнавчому музеї імені Кричевського

Її автором є активіст товариства «Просвіта», відомий у Полтаві науковець, кандидат історичних наук Віктор Ревегук. Книга “Полтавщина. Протибільшовицький Рух опору 20–30-х років ХХ століття. Нариси історії”   є вагомим  внеском просвітянина  у відзначення сторіччя Української  революції. Це ґрунтовна розповідь  про осередки Українського Руху опору російсько-більшовицьким окупантам, його очільників, українських отаманів не лише у Полтаві ,але й у Лубнах , Гадяцькому, Зіньківському, Миргородському повітах.

Дуже важливо, що кандидат історичних наук Віктор Ревегук повідав для сучасників і нащадків  про злодіяння російсько-більшовицьких окупантів щодо  трагічних сторінок в історії Української автокефальної церкви – по суті, це було знищення нашої церкви  як потужної релігійної інституції.  Йдеться у книзі й полтавських кобзарів, яких було жорстоко репресовано. Взагалі, репресіям 1937–1938 років у книзі  розповідається  чимало , особливо  про зіньківську катівню НКВС. Не забув автор й про  імена катів, котрі  «штампували»  справи на українців - патріотів і по-звірячому знущалися з них.

Приємно, що обласна влада у цій конкретній ситуації продемонструвала небайдужість, адже книгу видано за підтримки влади, зокрема заступника голови облради Анатолія Ханка і директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадима Штефана.

Полтавщина

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ