Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Взяли під варту жительку Харківщини, яка поширювала російську пропаганду

Досудове розслідування – СБУ
фото Офісу генпрокурора

Правоохоронці викрили жительку Харківщини, яка поширювала газети з кремлівськими наративами та очолювала філію «Почты Изюма» під час окупації.

Про це в телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у пособництві шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації міста Ізюма місцева мешканка добровільно допомогала ворогу поширювати російську пропаганду. До повномасштабного вторгнення рф на територію України вона працювала у місцевому відділенні Укрпошти.

Проте з приходом російських загарбників її «карʼєра» стрімко пішла вгору. Окупанти призначали її очільницею центрального відділення «Почты Изюма».

Підозрювана організувала поширення пропагандистських газет серед місцевих жителів. В цих газетах містились матеріали, що рф і її збройні сили не є ворогом, начебто з турботою ставляться до жителів окупованих територій та готові в подальшому надавати їм будь-яку допомогу і підтримку.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування – СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ