Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Ядерна атака Північної Кореї покладе край режиму Кім Чен Ина, — Байден

Президент США Джо Байден наголосив, що ядерна атака Північної Кореї на США та їхніх союзників стане кінцем режиму Кім Чен Ина.
Фото: Bloomberg

Про це пише Bloomberg

"Така атака буде "неприйнятною і призведе до кінця будь-якого режиму, який зважиться на такі дії", — заявив Байден у середу під час пресконференції з президентом Південної Кореї Юн Йо Йол у Білому домі.

У середу США оголосили, що посилять підтримку Південної Кореї від ядерної загрози, у тому числі планують вперше за останні десятиліття розмістити в країні підводні човни з ядерними озброєннями.

Лідери також домовилися створити ядерну консультативну групу для поліпшення координації, обміну інформацією про співпрацю у сфері стратегічних озброєнь і проведення більшої кількості спільних військових навчань.

"Ми не збираємося розміщувати ядерну зброю на півострові, але у нас будуть візити в порти, візити атомних підводних човнів і тому подібне", — сказав Байден. "Ми нікуди від цього не дінемося".

США, своєю чергою, заручилися обіцянкою Сеула дотримуватися зобов'язань щодо відмови від створення власного атомного арсеналу.

Пхеньян активізував свої ракетні випробування, і аналітики вважають, що він прагне ще більше розширити свій ядерний арсенал, після того, як десятиліття дипломатії — включаючи особисту взаємодію колишнього президента Дональда Трампа з Кімом — не принесли прогресу.

Нещодавні випробування міжконтинентальних балістичних ракет підвищили ймовірність того, що північнокорейська ядерна зброя тепер може досягти території США.

Президент Юн стикається зі зростаючим тиском всередині країни щодо посилення оборони, в тому числі із закликами до Південної Кореї створити власну ядерну зброю як засіб стримування, додає видання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ