Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Ядерний тероризм: росіяни артилерією погрожують Запорізькій АЕС

Сьогодні 5 серпня, о 14:50 російські терористичні війська розпочали артобстріл Запорізької АЕС в Енергодарі зі ствольної та реактивної артилерії, з метою виправдання підключення АЕС до російської електромережі. Про це в Телеграмі повідомив воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко.

"Можлива провокація ворога! Нещодавно орки звозили військову техніку і б/к під Запорізьку АЕС. А саме в ці хвилини вони хочуть спровокувати техногенну і екологічну катастрофу і підвищують ставки, обстрілюючи самі себе. Місцеві мешканці повідомляють про вибухи, які тривають.

Обстановка станом на 14:50 05.08.2022: росіяни почали артобстріл Запорізької АЕС в Енергодарі зі ствольної та реактивної артилерії, з метою виправдання підключення АЕС до російської електромережі. Українських співробітників станції не випускають з території. На території станції росіяни пересуваються у протигазах та костюмах хімзахисту. Співробітники, яких росіяни завезли (орієнтовно росатому), терміново евакуюються. Нагадаємо, що ЗСУ не ведуть обстріли в районі Атомної електростанції. Саме тому окупанти зосередили там величезний арсенал військової техніки", - сказано у повідомленні.

Додамо, що Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері із посиланням на дані розвідки повідомляло, що російські війська ведуть обстріли української території, знаходячись у безпосередній близькості до Запорізької АЕС, щоб убезпечити себе від удару у відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ