Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Як українці використовуватимуть ATACMS, це їхня справа - Блінкен

США та Німеччина наразі обговорюють питання передачі Україні далекобійних ракет ATACMS і Taurus та держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що те, як ЗСУ використовуватимуть американські ракети, це їхня справа.
Запуск ракети ATACMS з пускової установки M270 MLRS

Як пише Європейська правда, про це йшлося на спільній пресконференції Блінкена і глави МЗС Німеччини Анналени Бербок. 

Коментуючи можливість надання ракет ATACMS, Блінкен зауважив, що при передачі кожної системи озброєння Україні береться до уваги низка факторів.

"Українці повинні вміти їх ефективно використовувати. Також нові складні системи вимагають обслуговування, і, звичайно, ми цим займаємося.  Вони повинні вміти їх підтримувати, а це не відбувається автоматично.  І потім вони повинні вписатися в цілісну військову програму, яка має сенс для допомоги Україні в досягненні її цілей", – підкреслив держсекретар.

Він додав, що те, як українці використовують цю зброю, – "це їхня справа".

"І вони самі мають ухвалювати рішення про те, що може бути найбільш ефективним у відновленні їхньої територіальної цілісності.  Відповідно до нашої власної політики, ми не заохочуємо і не дозволяємо використання наших систем озброєнь за межами України.  Але знову ж таки це рішення України", – сказав Блінкен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ