Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Як вшановують пам'ять Богдана Ступки на його батьківщині

Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження видатного актора театру і кіно, Героя України Богдана Ступки. З приводу цього на "малій батьківщині" актора, в смт Куликів на Львівщині, відбувається вшанування пам'яті великого митця. Про це повідомляє Гал-інфо.

Богдан Ступка

Щороку у смт Куликів Львівського району організовують заходи з ушанування пам'яті легендарного актора, а цьогоріч на ювілейну дату організатори вирішили запросити гостей з міської ради.

В межах програми заплановано віче та презентація фотовиставки під назвою "Не заради людей, а заради мистецтва". Розпочне подію музичний гурт-кабаре "Кварта Львівська", що є дуже символічним, адже колись актор розпочинав з джазового гурту під назвою "Ритм" (зараз "Медікус"), де був ведучим усіх програм. 

"На сьогоднішньому заході також будуть екскурсії, які будуть проводити для всіх охочих. В музеях будуть представлені різноманітні експонати, які належать Богдану Сильвестровичу, його особисті речі. Напередодні буде також церемонія покладання квітів біля пам'ятника-погруддя Б. Ступці, який встановили 3 роки тому", – повідомила начальниця відділу туризму Куликівської ОТГ Ірина Цюпка.

До 80-ти річчя від дня народження видатного актора театру і кіно Богдана Сильвестровича Ступки на теренах «малої батьківщини», в смт. Куликів, вшанували пам’ять великого митця.

Біля пам’ятника-погруддя Героя України Богдана Ступки сьогодні відбулося віче, а у Народному домі презентація фотовиставки «Не заради  людей, а заради мистецтва!», екскурсії музеєм, концертна програма від творчих колективів Куликівської територіальної громади та музичного гурту-кабаре «Кварта Львівська». 
Богдана Сильвестровича ще за життя називали «актором №1», його обожнювала публіка не лише нашої країни, а й за кордоном. Понад півстоліття ім’я Б.С. Ступки було знаковим для української національної культури. Створив понад 100 ролей у кіно та понад 100 — на театральній сцені, розкривши свій яскравий та багатогранний артистичний талант.

Більшість ролей, що зіграв актор у театрі та кіно, увійшли до літопису сценічного та кіномистецтва України. Створив понад 100 ролей у кіно та понад 100 — на театральній сцені, розкривши свій яскравий та багатогранний артистичний талант.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ