Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Як виглядатиме стрілецький тир та стрільбище у Великих Грибовичах

візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
візуалізація проєкту-переможця
1/4
У суботу, 24 грудня, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі (урочище «Нива»), де в ході розгляду поданих пропозицій журі обрали переможців.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Конкурс проводився з метою пошуку кращого архітектурного-містобудівного вирішення території та обʼєктів стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі. Учасникам потрібно було опрацювати генеральний план з розміщенням необхідних функціональних зон та адміністративно-побутових будівель. Не менш важливим аспектом було й архітектурне вирішення проєктованого об’єкту.

За словами голови журі конкурсу, головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, завданням для архітекторів було розробити комплексне рішення для території загальною площею понад 27 га, розташованої неподалік рекультивованого полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі.

"Проєктоване стрільбище передбачає влаштування великої кількості стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби компакт-спортинг та полів для стрільби з луку. Для забезпечення потреб такого комплексу також запроєктовано адміністративну будівлю, що містить навчальні приміщення, приміщення для стрільців, приміщення закладів харчування, спеціалізованих магазинів зброї, адміністративних та допоміжних приміщень", — розповів він.

Переможцем конкурсу журі обрало проєкт під шифром 101010 авторського колективу: Солук Михайло, Газдайка Олександр, Солук Наталія / ТОВ «Солук Аркітектс», м. Львів.

Коломєйцев переконаний, що пропозиція проєкту-переможця найкраще взаємодіє з ландшафтом території та максимально ефективно використовує його, як елемент проєктного рішення.

« Ідея функціонально-планувальної організації стрільбищ виходить із топографії земельної ділянки. Переможці розмістили найдовшу дистанцію в 600 метрів у наявному на території тальвегу, що дозволить значно зменшити об’єми земляних робіт та забезпечить природну звукоізоляцію при стрільбі. Учасники також передбачили рішення, що дозволить реалізувати проєкт розділивши його на декілька стадій, збудувавши спочатку площині споруди стрільбищ», — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ