Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Як вижити в Україні: інструкція для вболівальників Янг Бойз

Напередодні матчу Динамо – Янг Бойз у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів фанати гостей оприлюднили цікавий буклет із застережннями та оцінкою нинішньої ситуації в Києві та по всій країні.

Загальна оцінка України

Політичний клімат є дуже напруженим і розвиток подій важко передбачити. Не можна виключати погіршення ситуації. Окремі частини країни не рекомендовано відвідувати.

Під час бунтів і насильницьких зіткнень між демонстрантами і правоохоронцями з 18 лютого 2014 року багато людей були вбиті або поранені. Сутички і насилля не можуть бути виключеними по країні. Наприклад 22 лютого 2015 року в Харкові відбувся теракт зі смертельними наслідками та травмами.

Потрібно уникати або проявляти особливу обережність у громадських місцях і в великих скупченнях людей. Можливі будь-які конфлікти та насилля на демонстраціях. Важливо регулярно черпати інформацію під час поїздки зі ЗМІ про розвиток поточної ситуації.

За межами міст дороги часто в поганому стані. Непередбачувана поведінка багатьох учасників дорожнього руху формує додатковий ризик нещасного випадку. Підвищена небезпека нещасних випадків під час нічних поїздок.

Більшість українських поліцейських не володіють іноземною мовою, тому наберіться терпіння. З'ясовування формальностей може тривати декілька годин.

Медицина і кримінал

За зберігання наркотиків у будь-якому вигляді передбачено тюремне ув'язнення терміном від 5 до 10 років. Умови у в'язницях України суттєво гірші, ніж у Швейцарії.

Медичне обслуговування обмежене. Важкі хвороби і поранення повинні лікуватись за кордоном. Лікарі вимагають довести фінансові гарантії. Не виключено, що у вас попросять неофіційну оплату.

Важка економічна ситуація збільшує кількість дрібних злочинів. Не носіть дорогих речей з собою (годинники, ювелірні вироби), майте при собі лише невелику кількість готівки. Будьте вкрай обережні у громадському транспорті та на вокзалах. Проявляйте обережність при випадкових зустрічах у барах і ресторанах. Вас можуть пограбувати, підмішавши якусь речовину в напій.

Площа і населення

Цікаво, як швейцарці вказують дані про площу та кількість громадян Україн: "577 620 км2(без Криму) і 43 мільйони (без Криму)".

Позитив

З позитивного відзначають погоду та значення Києва. Столиця України є важливим освітнім та індустріальним майданчиком. Через велику кількість церков та монастирів і його значення для
православного християнства Київ з часів середньовіччя величають Єрусалим Сходу. Згадують і про проведення у Києві матчів Євро-2012 та успіхи київського Динамо в єврокубках і чемпіонаті України.

Українські фанати

Ультрас Динамо мають славу дуже гарячих хлопців. У минулому за ними частенько помічали прояви насильства і расизму. Останнє є великою проблемою в Україні загалом і на стадіонах, зокрема.

Не носіть символіку клубу в день матчів. Демонструйте її тільки на стадіоні і то лише у великих групах, а не поодинці.

Нагадаємо, що перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів Динамо – Янг Бойз відбудеться 26 липня на НСК "Олімпійський".сДо слова, зустріч розсудить Андреас Екберг.

Футбол 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ