Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Які цілі переслідувала росія, знищуючи полонених в Оленівці?

У Центрі стратегічних комунікацій виділили 7 цілей, які переслідували військові рф, знищуючи українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області. Про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Телеграмі.

Вбивство військовополонених потребує ретельного міжнародного розслідування за участі ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, які виступали гарантами життя та здоров’я цієї категорії військовополонених.

Заяви російської сторони про буцімто український обстріл бараку системами M142 HIMARS і демонстрація уламків ракети, нібито знайдених на місці вбивства, є свідомою брехнею та фабрикуванням доказів.

Тому що:

  1. Непричетність HIMARS легко довести, адже кожен постріл і ціль влучання надійно документуються. Точність ураження цілей HIMARS засвідчена успіхами ЗСУ у знищенні тилових військових об’єктів росіян.
  2. Інформація про перебування військовополонених з «Азовсталі» в Оленівці була публічною, тому ЗСУ не мали мотиву здійснювати атаку на цей населений пункт.
  3. Попередні висновки, зроблені за оприлюдненими фото й перехопленими СБУ розмовами окупантів, дають підстави розглядати версію про підрив в середині бараку.

Є достатні підстави стверджувати, що вбивство військовополонених в Оленівці було умисним і завчасно запланованим російською стороною, що мало наступні цілі:

  • дискредитацію політичного керівництва України фальшивими звинуваченнями у «злочинному наказі» та хибності політичного рішення про здачу в полон гарнізону «Азовсталі».
  • дискредитацію ЗСУ фальшивими звинуваченнями у виконанні «злочинних наказів» або ж у професійній некомпетентності у визначенні й точності ураження цілей;
  • дискредитацію західних постачань зброї для України;
  • приховану страту військовослужбовців полку «Азов»;
  • знищення свідків та жертв катувань українських військовополонених;
  • деморалізацію українського суспільства шокуючою новиною;
  • для підриву бойового духу ЗСУ і волі до спротиву. (Злочин вчинено одночасно з поширенням відео про садистську розправу над українським полоненим).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ