Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Японія та Китай допоможуть Європі долати боргову кризу

Японія планує купувати суверенні облігації єврозони, таким чином разом з Китаєм допомагаючи регіону, ураженому кризою фінансів, пообіцяв міністр фінансів країни Йошихіко Нода.

Він заявив на прес-конференції в Токіо, що Японія використовує свої валютні резерви, щоб придбати більше 20% бондів, які будуть емітовані за спеціальною програмою допомоги для Ірландії, пише Bloomberg.

«Японії, як провідній нації, належить зробити свій внесок, щоб зміцнити довіру до цих заходів», - підкреслив він.

Після зауважень міністра фінансів Ноди євро негайно виріс в курсі, піднявшись до 1,2991 за долар, тоді як станом на 11:50 у Токіо його торгували по 1,2952 за дол.

Китай також висловив підтримку зоні євро, коли минулого тижня віце-прем'єр Державної ради КНР Лі Кецян висловив упевненість в іспанських фінансових ринках і обіцяв придбати додаткову частку боргу цієї країни. Інший віце-прем'єр Державної ради, Ван Цишань, 21 грудня 2010 р. заявляв, що його держава зробить «конкретні заходи", з тим, щоб допомогти Європейському Союзу впоратися з борговою кризою.

Нагадаємо також, що в серпні минулого року Йошихіко Нода пообіцяв "вжити адекватних заходів" відносно ієни, яка досягла 24 серпня 2010 р. 15-літнього максимуму проти американської валюти і 8-річного максимуму проти євро. "Останні зміни курсу ієни носять односторонній характер. Такі надмірні безладні коливання можуть негативно вплинути на стабільність економіки", - сказав тоді він, повідомляє РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ