Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Яворівщина вшанувала пам'ять воїна Королівської бригади Михайла Логина

Учора, 3 лютого, яворівчанин, військовослужбовець 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила Михайло Логин, який загинув під Зеленопіллям, святкував би свій 32 рік народження. Про це повідомив власкор Гал-інфо із посиланням на завідувачку сектору інформаційної політики та цифрового розвитку Яворівської РДА Ірину Кравчук.

Задля гідного вшанування світлої пам'яті про героя Михайла Логина, який заплатив за вірність присязі народові України життям, голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрій Шумський, Володимир Сичак, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Уляна Ганусяк, начальник відділу по роботі з пільговими категоріями населення управління соціального захисту населення Яворівської райдержадміністрації Любов Пазюк, начальник Яворівського районного територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації Мирослав Боднар, родичі, друзі та небайдужі жителі Яворівщини прийшли на могилу Михайла Логина, що в селі Котах. Яворівчани, запаливши лампадки, спільно помолилися за душу новітнього українського героя.

У коментарі власкорові Гал-інфо старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, захисник держави на Сході, майор Руслан Ліщук наголосив, що військовослужбовець Михайло Логин із літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

"Михайло Романович Логин народився в багатодітній сім’ї 3 лютого 1988 року в селі Котах Яворівського району Львівської області. Навесні 2014 року пішов за мобілізацією служити у Збройні Сили України. Його скерували в 24 окрему механізовану бригаду.

11 липня 2014 року в районі села Зеленопілля, що на Луганщині, близько 4:30 ранку російсько-терористичні угрупування обстріляли з РСЗВ "Град" блок-пост українських військових, тоді загинуло 19 військовослужбовців, серед них і Михайло Логин, якого в нашій Королівській бригаді бойові побратими любили й поважали. Життя Михайла вороги обірвали в 26 років. 23 липня 2014 року воїна-героя з усіма почестями поховано на кладовищі села Коти Яворівського району. Його нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступня – посмертно. У Михайла залишилася молода вдова Юлія, осиротілий синочок Матвійчик, згорьовані мама й батько", – розповів майор Руслан Ліщук.

Нагадаємо, що 23 липня 2014 року, близько 3-ї години ночі в місто Яворів Львівської області прибув кортеж із домовиною загиблого військовослужбовця Михайла Логина. Вояки-"залізняки" занесли цинкову домовину в церкву Успення Пресвятої Богородиці, де ще два роки тому новітній український герой вінчався з Юлією, а через рік хрестив синочка Матвійчика.

Дорогу до Успенської церкви яворівчани устелили лампадками, очікуючи кортеж з вечора до пізньої ночі. Бо літак зі Сходу зі значним запізненням приземлився на аеродромі в Старокостянтинові Хмельницької області, звідки тіло солдата Королівської бригади Михайла Логина везли на Львівщину автотранспортом, спочатку – в Яворів, а потім вже для поховання – в рідне його село Коти, де проживають мама Катерина Василівна, батько Роман Федорович, брати й сестри.

Цієї ночі в церкві Успення Пресвятої Богородиці міста Яворова відбулася панахида за участі п’ятьох священиків УГКЦ, рідних, близьких, друзів Михайла Логина, вояків Королівської бригади, представників громади, першого заступника голови Яворівської РДА Романа Кураша, Яворівсько-Мостиського військовового комісара, підполковника Володимира Петрівського та інших.

За словами друга загиблого – Андрія Гука, він знав Михайла Логина ще з дитинства.

"Михайло народився в багатодітній сім’ї, в якій батьки виховували в суворих християнських традиціях шестеро доньок та троє синів. Мій друг був не за роками мудрим, виваженим, щирим і порядним. А ще він дуже любив Україну, пишався своїм народом", – згадував Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ