Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Яворівські рятувальники відпрацювали навички порятунку людей з-під завалів

З початком повномасштабної війни виконання пошуково-рятувальних робіт у зруйнованих будівлях набуло особливої актуальності. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

З метою підвищення ефективності підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до виконання аварійно-рятувальних і інших невідкладних робіт, рятувальниками Яворівщини було проведено практичне відпрацювання щодо рятування людей із зруйнованих будівель.

Навчання проводились у два етапи. Перший етап навчань включав в себе ліквідацію умовної пожежі та порятунку людей з верхніх поверхів будівлі, які не змогли евакуюватися самостійно. Люди кликали на допомогу, отож рятувальники проводили евакуацію постраждалих за допомогою пожежної автодрабини та «куба життя». В задимленому середовищі вогнеборці працювали в складі ланки газодимозахисної служби включившись в засоби індивідуального захисту органів дихання.

Наступним етапом навчань було проведення пошуково-рятувальних робіт внаслідок обвалу будівлі. Людей було знайдено та за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання потерпілих було вивільнено з-під завалів.

Рятувальники впевнені, що постійні практичні відпрацювання дадуть змогу підвищити професіоналізм та в будь-якій надзвичайній ситуації діяти чітко та злагоджено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ