Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Яворівським жіночим футболом зацікавився данський медіаексперт Майкл Андерсен

Яворівську районну раду відвідали данський медіаексперт Майкл Андерсен, який уже більше 20 років працює в Україні, та Наталія Доманська – міжнародний координатор. Мета – пропагування та розвиток жіночого футболу в Україні, зростання його масовості.

Як передає власкор Гал-інфо, гостям презентували успіхи жіночої футбольної команди "Янтарочка" з міста Новояворівська голова Яворівської районної ради Володимир Сичак та голова Федерації футболу Яворівщини Мирослав Дорош.

Фото Яворівської районної ради.

За словами голови Яворівської районної ради Володимира Сичака, ЖФК"Янтарочка" все більше дістає визнання серед вболівальників і має суттєву підтримку від районної влади.

Футболістки "Янтарочки" заявили про себе на районному, обласному і на всеукраїнському рівнях. Команда показує чудові результати. І для того, щоб про новояворівських футболісток знали більше, слід будувати партнерські стосунки з учасниками в Україні та за кордоном.

Фото Яворівської районної ради

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, а саме: про обмін інформацією та спільною організацією конкретних заходів для залучення дівчат у футбол; організацію футбольних турнірів за участі міжнародних команд.

Також представники Проекту планують проводити інформаційно-просвітницькі заходи, що висвітлюють питання, пов'язані з жіночим футболом та демократією, а ще планують транслювати його, з метою розвитку жіночого футболу.

"Отож, прогрес в жіночому футболі почався, але попереду ще великий шлях", – резюмував цю зустріч голова Федерації футболу Яворівщини Мирослав Дорош.

У коментарі власкорові Гал-інфо голова Яворівської районної ради Володимир Сичак наголосив, що цього року керівництво району привітали ФЖК "Янтарочка" із Новояворівська, які вибороли золоті медалі Чемпіонату України з футболу серед дівочих команд WU-16 Першої ліги, матчі якого проходили у місті Умані.

Фото Миколи Бузенка.

"Сумніви зайві, яворівські дівчата-футболістки згодом зможуть підняти Державний прапор України і на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок", – переконаний Володимир Сичак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ