Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЄС навчить близько 30 тисяч українських військових до кінця року

Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас розповів про закупівлю боєприпасів для ЗСУ, навчальну місію та гроші на розмінування розповів у ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо.
Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас

Як пише Суспільне, міністри закордонних справ та оборони країн-членів ЄС днями погодили план спільної закупівлі боєприпасів для постачання їх Україні, сказав Маасікас.

"Завдяки цьому ЗСУ отримають ще 1 мільйон снарядів. І маю зазначити, що це досить нова для Європейського Союзу ініціатива", — додав він.

Україна якнайшвидше потребує озброєння. У цьому питанні табу й сумніви, що були у західних партнерів, поступово розбиваються одне за одним. І це вже досить помітно, додав Маасікас.

За його словами, це не єдине, чим Євросоюз та інші партнери України підтримували та продовжують підтримувати в протидії російській агресії.

"До кінця цього року в Євросоюзі пройдуть навчання 30 тисяч українських військових. Ця навчальна місія була створена у рекордні строки й зараз функціонує досить успішно".

Крім того, Євросоюз виділить цього року 25 млн євро на розмінування територій, а минулого року на це було виділено 18 мільйонів, резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ