Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС оштрафує Apple на €500 мільйонів

Брюссель вперше розпочав розслідування звинувачень у тому, що Apple перешкоджає стороннім музичним службам

Фото: Depositphotos

Європейська комісія має намір оштрафувати компанію Apple на суму близько 500 мільйонів євро за ймовірні порушення антимонопольного законодавства ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що Брюссель вперше розпочав розслідування звинувачень у тому, що Apple перешкоджає стороннім музичним службам на своїх пристроях і надає перевагу власному сервісу Apple Music після того, як Spotify подав офіційну скаргу регуляторам у 2019 році.

У більшості регіонів правила Apple App Store забороняють таким компаніям, як Spotify виставляти рахунки користувачам за підписки безпосередньо в додатку, змушуючи їх натомість використовувати платіжну службу Apple App Store, яка забирає до 30% від вартості підписки.

Торік Європейська комісія звинуватила Apple у спотворенні конкуренції на ринку потокової музики через правила App Store, які забороняють розробникам інформувати користувачів про інші варіанти покупки.

За результатами розслідування Єврокомісія звинуватить Apple у зловживанні монопольним становищем і заборонить «несправедливі умови торгівлі» щодо політики підписки на музичні сервіси, повідомили джерела FT.

Очікується, що про штраф буде оголошено на початку наступного місяця. Він стане одним з найбільш значних фінансових покарань, які ЄС накладав на великі технологічні компанії.

Як повідомлялося, cуд загальної юрисдикції Європейського Союзу залишив у силі антимонопольний штраф у понад 4 млрд євро проти компанії Google.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ