Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​ЄС планує збільшити виробництво боєприпасів для постачання Україні

У відповідь на заклик Міністра оборони України Олексія Резнікова забезпечити стабільне постачання артилерійських боєприпасів калібру 155 мм країни ЄС планують збільшити виробництво боєприпасів, а також пришвидшити передачу Україні амуніції з наявних запасів.

Про це інформує пресслужба Міноборони України з посиланням на заяву Комісарки Євросоюзу з фінансових послуг, фінансової стабільності та ринків капіталу Майрід МакГіннесс.

"Комісія готова мобілізувати свій регулятивний вплив і наявні ресурси, якщо це необхідно, щоб підтримати оборонну промисловість у нарощуванні виробництва. Ми працюємо над усіма варіантами, включно з мобілізацією бюджету ЄС, якщо буде потрібно. Ми поклали на стіл переговорів Закон про зміцнення європейської оборонної промисловості за допомогою спільних закупівель. Цей короткостроковий інструмент із €500 млн може бути використаний для прискорення промислового виробництва необхідних боєприпасів. У разі потреби ми також готові мобілізувати інші ресурси", — наголосила комісарка.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ