Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЄС пропонує покарання за обхід санкцій проти рф

Низка країн-членів закликали ЄС заблокувати компаніям і третім країнам можливість обходити санкції проти росії. Як важіль впливу пропонують використовувати торгівлю та доступ до єдиного європейського ринку.
Фото: REUTERS

Як повідомляє видання Reuters, з такою ініціативою виступили Бельгія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччиною, Італія, Латвія, Литва, Румунія, Іспанія та Нідерланди. Документ підготовлений для переговорів послів ЄС, які обговорюють свій 10 пакет санкцій проти Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

"Тактика обходу та закупівельні зусилля росіян стають все частішими та винахідливішими. Цими зусиллями Росія намагається продовжувати постачати свою військову промисловість та свої стратегічні галузі, які фінансують війну, необхідними компонентами, попри наші санкції", — йдеться в документі.

Тому 12 країн заявили, що ЄС в цілому має терміново вжити заходів для припинення обходу санкцій, розширивши співпрацю митниці, податкових органів та прокуратури, розвідувальної спільноти, а також науково-дослідних інститутів та статистичних агентств на рівні ЄС.

"Ми повинні дати сильний сигнал особам і організаціям у третіх країнах. Надання матеріальної підтримки військової та оборонно-промислової бази Росії матиме серйозні наслідки щодо їх доступу на ринок ЄС", — йдеться в документі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ