Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЄС заборонить постачання унітазів до росії

Новий пакет санкцій ЄС, що спрямований послабити російську військову машину, включає також символічні товари, які не зачіпають стратегічні галузі промисловості РФ.

Посли ЄС, які ведуть переговори про наступний пакет санкцій у Брюсселі, 15 лютого розглянули список товарів, які більше не експортуватимуться до Росії, пише ТСН. 

Весь перелік заборон вмістився на 146 сторінках, проте до нього, зокрема, входять унітази.

Основна мета торговельного ембарго, яке складе для РФ 11 млрд євро на рік, полягає в тому, щоб зупинити продажі високотехнологічних товарів, які можна використовувати в російських системах озброєння. Йдеться про електроніку, лазери, радіообладнання, програмне забезпечення, авіоніку, морські камери та рідкоземельні мінерали тощо.

З іншого боку нові санкції на торгівлю мають на меті вдарити по промисловому потенціалу Росії в більш широкому сенсі. Так, новий перелік заборон міститиме "біде, унітази, змивні бачки та подібне сантехнічне обладнання", а також світлодіоди, конопляну пряжу, вилкові навантажувачі, машини для сортування пошти, димохідні труби, цеглу, шини та навіть "пера для ручок і наконечники для них".

"Туалети стали символом того, що 24-річне правління російського президента Володимира Путіна не допомогло покращити побут росіян, адже російські солдати почали їх грабувати, спочатку в Грузії в 2008 році, а тепер і в Україні — тому що кожна п’ята російська домівка все ще не має їх", - пише видання Euobserver.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ