Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Євробачення-2018»: Україна виступить у другому півфіналі

29 січня 2017 року в Лісабоні (Португалія) відбулося жеребкування країн-учасниць міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2018».

Ведучими заходу були Сільвія Альберто та Філомена Каутела, дві із чотирьох ведучих майбутніх шоу.

Вони визначили, в якому з півфіналів виступатимуть представники країн-учасниць конкурсу.

У першому півфіналі, 8 травня, через непарну кількість країн-учасниць організатори «Євробачення-2018» вирішили, що глядачі побачать 19 конкурсантів. У першій частині виступатимуть: Білорусь, Болгарія, Литва, Албанія, Чехія, Бельгія, Ісландія Азербайджан, Ізраїль, Естонія. У другій частині: Швейцарія, Фінляндія, Австрія, Ірландія, Вірменія, Кіпр, Хорватія, Греція, Македонія.

У другому півфіналі, 10 травня, виступлять 18 країн-учасниць. У першій частині виступатимуть: Росія, Сербія, Данія, Румунія,  Австралія, Норвегія, Молдова, Сан-Марино, Нідерланди. У другій частині: Чорногорія, Швеція, Угорщина, Мальта, Латвія, Грузія, Польща, Словенія, Україна.

Порядок виступів учасників, як і у попередні роки, визначатимуть продюсери шоу.

Також організатори «Євробачення-2018» представили основні локації конкурсу. Eurovision Village (Містечко «Євробачення») – офіційна фан-зона пісенного конкурсу, – відкриється на Praça do Comércio (Праса-ду-Комерсіу – Палацовій площі) 4 травня. Також у цей день, у клубі Lust in Rio, поруч з Eurovision Village відкриється EuroClub (Євроклуб).

Офіційна церемонія відкриття Євробачення-2018 традиційно відбудеться за шість днів до фіналу пісенного конкурсу, у неділю, 6 травня. Місцем проведення заходу буде Музей електроніки в Лісабоні. А традиційна червона доріжка цього року буде синього кольору.

Нагадаємо, півфінали в Лісабоні пройдуть 8 і 10 травня, а фінал - 12 травня 2018 року. Під час «Євробачення-2018»  43 країни вийдуть на сцену в Лісабоні. Росія повертається до конкурсу через рік після відсутності.

Логотип «Євробачення-2018» буде у вигляді морської мушлі,  який відображатиме такі ключові теми, як різноманітність, повага та толерантність, лозунг – «Всі на борт!». 

Сцена «Євробачення-2018» відображатиме історію і культуру Португалії, які поєднуватимуть ключові моменти країни: «Навігація, море, кораблі, карти».

Ведучими «Євробачення-2018» обрані чотири жінки: Філомена Каутела, Сілвія Альберто, Даніела Руа та Катаріна Фуртадо.

Португалія стала господарем вперше за 53 роки, відколи бере участь у «Євробаченні-2017». На 62-му міжнародному пісенному конкурсі «Євробаченні-2017» у Києві переміг представник Португалії 27-річний Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois («Любов за двох») португальською мовою, яку написала його сестра – Луїза Собрал. 

Додамо, у 2018 році СТБ та «UA:Перший» утретє спільно проведуть національний відбір учасника від України на «Євробачення». Музичним продюсером нацвідбору став український продюсер та композитор Руслан Квінта, членами журі – Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов, ведучим прямих ефірів – Сергій Притула. Всього заплановано три прямих ефіри національного відбору на «Євробачення-2018»: 10 і 17 лютого (півфінали) і 24 лютого (фінал). Шоу пройдуть Палаці культури КПІ. Їх покажуть одночасно на телеканалах СТБ і «UA:Першому». Переможець нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Лісабоні.

Детектор Медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ