Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Євробачення-2022: де дивитися та як голосувати

У вівторок, 10 травня, о 22:00 відбудеться перший півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2022 у Турині, де 17 учасників боротимуться за право представити свою країну у фіналі конкурсу.

Представник від України, гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6.  Суспільне Мовлення транслюватиме пісенний конкурс на кількох платформах одночасно.

Телебачення

Глядачі зможуть подивитися пряму трансляцію першого півфіналу Євробачення-2022 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА, яка розпочнеться о 22:00. Коментуватиме шоу незмінний ведучий Тімур Мірошниченко, який понад 15 років є українським голосом Євробачення.

Радіо

Радіо Промінь — офіційний радіотранслятор Євробачення-2022. На хвилях другого каналу Суспільного радіо відбудеться трансляція обох півфіналів — 10 та 12 травня, і фіналу конкурсу, який відбудеться 14 травня. В ефірі працюватимуть 2 пари ведучих: Анна Заклецька і Дмитро Захарченко та Саша Франко і Євген Павлюковський. Хто й коли вестиме ефіри — визначали жеребкуванням, точнісінько за правилами самого конкурсу. 

Діджитал-платформа

Пісенний конкурс Євробачення-2022 можна буде також дивитися на діджитал-платформах Суспільного:
фейсбук-сторінці Євробачення;
сайті Суспільне Культура;  
сайті Суспільне Євробачення
На ютуб-каналі Євробачення Україна можна буде спостерігати за роботою ведучого Тімура Мірошниченка наживо з коментаторської студії.

Як голосувати

У першому півфіналі українці можуть голосувати за всіх учасників конкурсу, крім представників України — гурту «Kalush Orchestra». Під час прямого ефіру з’явиться інформація, коли можна буде надсилати sms-повідомлення на номер 7576 із номером  учасника, за якого голосуєте.  

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», а також виступає офіційним транслятором конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ