Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Євробачення-2024": оголосили десятку фіналістів нацвідбору

Суспільне Мовлення оголосило імена та назви пісень 10 фіналістів національного відбору на "Євробачення-2024". Почути обрані пісні українці зможуть у січні.
Фіналісти нацвідбору. Фото: Суспільне

Серед учасників лонгліста, які не потрапили у список фіналістів за результатами прослуховування, проведуть рейтингове онлайн-голосування в мобільному застосунку "Дія" — воно визначить одинадцятого учасника фіналу. Повний список фіналістів оприлюднять до 29 грудня, - інформує Суспільне.

До фіналу національного відбору увійшли:

  1. alyona alyona & Jerry Heil — Teresa & Maria.

  2. Drevo — Endless chain.

  3. INGRET — Keeper.

  4. MÉLOVIN — DREAMER.

  5. NAHABA — GLASSS.

  6. NAZVA — Slavic English.

  7. SKYLERR — Time is running out.

  8. YAGODY — Tsunamia.

  9. YAKTAK — Lalala.

  10. Ziferblat — Place I Call Home.

"Я дуже радію, що декілька учасників минулорічного лонгліста за рік зробили потужний ривок і довели, що вже готові виходити у «відкритий космос». Що зазвучали нові артисти, яких ви полюбите, що повернулися з сильними піснями й новою мотивацією всім відомі обличчя", — ділиться Дмитро Шуров (Pianoбой), музичний продюсер національного відбору на "Євробачення-2024".

За його словами — це "об'єктивно найміцніші артисти", які максимального готові представити Україну на міжнародній сцені.

Фінал національного відбору відбудеться в лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця або переможицю відбору, що представлять Україну на "Євробаченні-2024," визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад журі фіналу оберуть українці через онлайн-голосування.

Деталі "Євробачення-2024"

68-й Пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Мальме прийматиме "Євробачення" вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках, останнього року Україну представила Злата Огнєвіч з піснею Gravity. Тоді виконавиця посіла третю сходинку.

67-й Пісенний конкурс "Євробачення відбувся в британському Ліверпулі від імені України та за участі Суспільного Мовлення. Гурт TVORCHI представив Україну з піснею Heart of Steel та посів шосте місце у фіналі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ