Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Євробаскет-2017: Україна обіграла Угорщину і посіла друге місце у групі

Жіноча збірна України обіграла Угорщину в третьому турі Євробаскета-2017.

Як пише ФБУ, збірна України впевнено розпочала матч, вигравши першу чверть. Команда Володимира Холопова атакувала з високим відсотком і що важливо - виграла підбирання. За традицією активно матч почали Ягупова і Удоденко, а також влучила свої кидки Малашенко, яка в перших матчах турніру трохи залишалася в тіні.

У дебюті другої чверті угорки зуміли наблизитись до України на дистанцію одного очка, на що Холопов відреагував своєчасним тайм-аутом. Що приємно, "хвилина" від наставника української збірної виявилася дуже доречною: наша команда видала відмінний відрізок і в підсумку не те що не дозволила угоркам продовжити камбек, а й відірвалася в рахунку.

Завдяки триочковим кидкам збірна України вперше в цьому матчі отримала двозначну перевагу, і розвинула перевагу задавивши розгублених угорок через фарбу. Що приємно спрацював дует великих Удоденко та Малашенко, які набрали по 13 очок у першій половині і допомогли збірній отримати 17 балів переваги за підсумками стартових 20 хвилин гри.

Вперше на Євробаскеті-2017 збірна України в третій чверті не тільки не зменшила оберти, а навпаки - збільшила свою перевагу. Наші баскетболістки розстріляли угорок з-за дуги, зокрема три дальніх на свій рахунок записала Ольховик. У нокдаун суперниць відправила Аліна Ягупова, яка спочатку відвантажила ефектний триочковий, після чого перехопила м'яч у Сімон на веденні та у швидкому відриві набрала ще два очка. На заключну перерву наші дівчата пішли, маючи за плечима 21 очко переваги.

У четвертий чверті угорки зуміли зробити міні-ривок, однак українки оперативно остудили запал суперниць черговими триочковими влученнями вiд Удоденко та Дорогобузової. Маючи комфортну перевагу, збірна України довела матч третього туру до перемоги

Таким чином, українська команда посіла друге місце у своїй групі.

За путівку до чвертьфіналу, завтра, 20 червня, команда Володимира Холопова побореться з командою, яка програє в матчі групи В - Словаччина - Італія.

Як відомо, у попередній грі наша команда поступилася Іспанії.

Чемпіонат Європи-2017 з баскетболу

Жінки

Груповий етап

3-й тур

19 червня

Угорщина - Україна 72:84 (18:26, 12:21, 17:20, 25:17)

Україна: Удоденко (22 + 9 підбирань), Малашенко (17), Ягупова (17 + 7 передач + 4 перехоплення)

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ