Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Єврокомісія до 19 серпня чекає пояснень від Угорщини щодо спрощення в’їзду для росіян і білорусів

Європейська комісія до 19 серпня очікує від Угорщини відповіді на низку запитань щодо можливої загрози безпеці ЄС через рішення Будапешта спростити умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Про це на брифінгу у вівторок повідомила представниця Єврокомісії Аніта Гіппер.

За її словами, 1 серпня єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон надіслала Угорщині листа із запитом про сферу застосування візової схеми та її відповідності законодавству ЄС.

«У додатку (до листа – ред.) є дуже докладні запитання, на які ми все ще очікуємо відповіді. Дедлайн був призначений на 19 серпня. Поки що ми не отримали відповіді, але чекаємо на неї», - наголосила Гіппер.

Вона нагадала незмінну позицію ЄС щодо Росії, яка становить загрозу безпеці Європейського Союзу. За словами Гіппер, «всі інструменти, які використовуються на рівні ЄС та країн-членів, мають гарантувати безпеку Союзу загалом».

«Крім того, Угорщина завжди пов'язана зобов'язаннями перевіряти, чи дотримуються умови в'їзду, передбачені статтею 6 Шенгенського прикордонного кодексу. Це виходить за рамки просто наявності чинної візи або посвідки на проживання, оскільки необхідно проводити всі перевірки», - сказала Гіппер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ