Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від інновацій до саботажу: що відбувається з е-квитком на Львівщині?

Впровадження електронного квитка на Львівщині зіткнулося з перешкодами. Про це повідомили інвестори проекту - компанія "Smart Ticket Technology".
Фото з відкритих джерел

Компанія "Smart Ticket Technology", інвестор проєкту автоматизованої системи обліку оплати проїзду (АСООП) на приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області, оприлюднила тривожну статистику щодо функціонування електронного квитка в регіоні.

За даними інвестора, з початку липня мав розпочатися повний перехід на облік усіх пасажирів згідно з інвестиційним договором. Однак компанія стверджує, що фіксує систематичне блокування роботи АСООП.
Аналіз даних показує разючу невідповідність між очікуваним та фактичним використанням системи. При середньому щоденному пасажиропотоці близько 97 500 осіб на 650 автобусах, за перші дев'ять днів серпня було зареєстровано лише 8 420 транзакцій. Це становить приблизно 1,7 транзакції на день на один автобус, що свідчить про серйозні порушення в роботі системи.

Докладніше статистику роботи е-квитка можна поглянути у відеопрезентаціїВід інновацій до саботажу: що відбувається з е-квитком на Львівщині?.

"Smart Ticket Technology" наголошує на важливості дотримання правил користування е-квитком і закликає пасажирів вимагати квиток при оплаті готівкою. Компанія пояснює, що це необхідно для повного обліку пасажиропотоку та фінансових операцій у громадському транспорті області.

Порівняльний аналіз з аналогічним проєктом у Черкасах демонструє суттєву різницю в ефективності впровадження системи. У червні в Черкасах було зафіксовано понад 614 тисяч безготівкових транзакцій, тоді як на Львівщині - лише близько 37,5 тисяч, незважаючи на більшу кількість транспортних засобів.

Впровадження АСООП має на меті модернізувати систему громадського транспорту, забезпечити прозорість фінансових потоків та покращити якість послуг для пасажирів. Однак поточна ситуація вказує на необхідність термінового вирішення проблем, що виникли в процесі реалізації проєкту.

Ситуація, що склалася, вимагає уваги з боку місцевої влади та відповідальних органів для забезпечення ефективного функціонування системи електронного квитка на Львівщині.

Довідково:
АСООП (автоматизована система обліку і оплати проїзду, або е-квиток) - це сучасна технологічна система, яка використовується для збору, обліку та оплати проїзду у громадському транспорті. Система також забезпечує облік пільговиків. Вона дозволить детінізувати транспортну галузь, зробити прозоре формування тарифу на перевезення пасажирів, забезпечити швидку та зручну оплату проїзду, а також надасть можливість сформувати нову транспортну мережу, на основі отриманих даних щодо пасажиропотоків. Усе це неминуче призведе до покращення рухомого складу у перевізників та до суттєвого покращення роботи транспортної галузі в області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ