Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ймовірність дефолту в Україні оцінено в більш як 44%

Ймовірність дефолту в Україні оцінено в більш як 44%. Про це з посиланням на аналітику міжнародних рейтингових агентств, повідомив заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів та банківської діяльності, нардеп Степан Кубів.

Степан Кубів також повідомив, що як заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів та банківської діяльності часто ознайомлюється з поданими законопроектами, котрі не відповідають вимогам законодавчої техніки, не спрямовані на фундаментальні зміни, а є фрагментарними, інколи відверто лобістськими.

«Це стосується законопроектів щодо вексельних розрахунків, розрахункового центру, урядових ініціатив щодо роботи з державними гарантіями, намагань заборони депозити у іноземній валюті. Небезпечними для економіки України є й ініціативи щодо оподаткування валютообмінних операцій, переказів заробітчан, валютних депозитів громадян», - зазначив Степан Кубів.

За його словами, тривожні тенденції підтверджують і аналітики одного з найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств. У їхньому останньому дослідженні Україна посіла сьоме місце у світі в рейтингу країн, яким загрожує дефолт. Його ймовірність протягом наступних 5 років оцінено в більш як 44%.

Натомість сам нардеп радить українцям не лякатися дефолту. Він пояснив, що дефолт – це не катастрофа.

«Це невиконання зобов’язань по зовнішнім боргам. Окрім того, Україна вже переживала дефолт у 1998, 2009 та 2010 роках. Зараз в Україні не дефолт, а підвищені ризики дефолту», - наголосив нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ