Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Юна художниця зі Львова стала переможницею всеукраїнського конкурсу малюнків

Завершився конкурс дитячих малюнків Noosphere Space Art Challenge. До конкурсу, що стартував у лютому 2022, долучилися 2 404 маленьких українців, серед переможців — і дівчинка зі Львова.

Починаючи з 2019 року діти з усієї України брали участь у конкурсі малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. За роки існування конкурсу організатори, ГО «Асоціація Ноосфера», отримали понад 30 000 творчих робіт. 1 лютого 2022 року стартував вже четвертий Noosphere Space Art Challenge і організатори  встигли отримати 2404 робіт. Але з початком повномасштабної війни з рф, прийняли рішення призупинити мистецьку ініціативу і передати призовий фонд тим, хто її більше потребував, — дітям-переселенцям. 28 червня конкурс офіційно завершився.

Історія конкурсу й творчі космічні роботи українських дітлахів надихнули французького художника Жульєна Маллана (псевдонім Seth), який став відомим на всю країну завдяки стінопису з зображенням маленької дівчинки з прапором України. Саме за мотивом цього стінопису та за згодою художника організатори створили мозаїку з 2404 малюнків учасників Noosphere Space Art Challenge 2022 року. 

А ще — для того, щоб підбити підсумки торішнього конкурсу! Традиційно у Noosphere Space Art Challenge визначаються 9 переможців по 3 у кожній віковій категорії — 3-7 років, 8-12 та 13-17. Основними критеріями оцінки творчих робіт юних художників є візіонерське бачення і розкриття теми конкурсу. У 2022 році тема була присвячена штучним супутникам Землі — «Мій космічний супутник». 

Отже, переможцями стали: 

У віковій категорії 3-7 років: 

Мелітіна Кузьменко, Київ 

Марія Кошель, Рівненська область

Кирил Левченко, Луганська область

 

У віковій категорії 8-12 років: 

Ілона Данилович, Львів 

Іляна Афім’їна, Кривий Ріг 

Марія Федченко, Одеська область 

У віковій категорії 13-17 років: 

Артем Малоок, Одеська область 

Юлія Сазонова, Донецька область

Поліна Прокоп’юк, Івано-Франківська область 

 

Переможці всеукраїнського конкурсу отримали пам’ятні подарунки від ГО «Асоціація Ноосфера», а учасники — дипломи за участь. 

Ініціатива з мозаїкою — вже не перший проєкт підтримки малечі. Протягом року команда Noosphere Space Art Challenge намагалася відволікти від жахіть війни та у співпраці з австралійською авторкою Джейд Метр видала книгу «Космічний готель “Україна”». Ілюстраціями до книги стали малюнки учасників конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ