Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юнаки «Скали» - переможці меморіалу Ярослава Луцишина

Юнаки стрийської «Скали» стали переможцями традиційного уже ХVI за ліком турніру присвяченого пам`яті заслуженого тренера України Ярослава Луцишина (1949-1999), який відбувався у Новояворівську у спорткомплексі «Кристал».

Ярослав Григорович Луцишин понад 18 років пропрацював у колишньому спортінтернаті (нині – Львівське училище фізичної культури), виховавши таких відомих футболістів, як Олег Лужний, Іван Гецко, а також Анатолій Мущинка, Юрій Мокрицький, Андрій Тлумак, Мар’ян Марущак та багато інших.

Цей талановитий футбольний фахівець був одним із тренерів юнацької збірної СРСР, яка стала срібним призером чемпіонату Європи, а згодом – чемпіоном світу у Канаді. Добру згадку Ярослав Григорович Луцишин залишив і в футбольному клубі «Карпати», де автор цих рядків мав змогу попрацювати з ним, адже Ярослав Григорович до останнього дня працював тренером-селекціонером «зелено-білих».

На груповому етапі «Скала» почергово завдала поразок команді Добротвору (7:1), ФК «Львів» (4:1), господарям змагань новояворівському «Янтарю» (6:3) та представнику Івано-Франківщини – команді з Коломиї (6:3), що дозволило посісти перше місце в групі і зіграти стиковий матч за звання найкращої команди турніру. Суперником юних стриян у фіналі була команда львівського Училища фізичної культури, тренером якої був відомий фахівець Олег Родін. Основний час вирішального поєдинку закінчився внічию (1:1). Отож, довелося пробивати серію післяматчевих пенальті. Футбольна лотерея закінчилася на користь «Скали» - 4:3. У підсумку перемога «малиново-зелених», яких готували тренери В`ячеслав Левицький та Володимир Витак.

ФК «Скала»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ