Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юні гравці «Руху» повернулися з Кракова, де взяли участь у міжнародному турнірі

У Кракові пройшов 31-й міжнародний турнір пам’яті Адама Грабки серед дітей 2006 року народження. Україна була представлена юними гравцями футбольної школи Мирона Маркевича «Рух».

У турнірі приймало участь 20 команд, які були поділені  на чотири групи по п’ять команд. Підопічні Олега Легана у групі перемогли чеський «Баннік» (Острава) 2:0, «Віслу» (Плоцк) – 1:0, а також поступилися «Ракову» (Ченстухов) – 0:1 та «Ягелонії» (Бялосток) – 1:2. Загалом команда посіла друге місце, яке дозволило боротися за вихів в ¼ фіналу.

10 червня українці усі свої матчі проводили на центральному стадіоні «Вісли». У боротьбі за вихід в ¼ фіналу «Рух» у важкій боротьбі здолав господарів туруні «Віслу» 1:0. Несамовита підтримка батьків «Вісли» не допомогла їм пройти наших хлопців. Та вже в чвертьфіналі нашим суперником була академія футболу «Барселони», яка знаходиться у Варшаві «Ескола Варсовія»). Суперник виявився сильнішим 2:0.

Ця поразка не дозволила «Руху» боротися за призові місця.

У матчі за 5-8 місце суперником винниківчан була знаменита академія португальської «Бенфіки». Ще до турніру українські дітлахи мріяли про цю гру і вони таки відбула. Уже в дебюті «Рух» повів у рахунку. Усі намагання португальців були марним і в підсумку перемога 1:0.

У матчі за 5-6 місце «Рух» поступився фінському клубу «Лахті» 0:2.

Перемогу у турнірі святкували гравці «Локомотіви» (Загреб), які у фіналі перемогли академію «Барселони» 2:1. За третє місце зійшлися «Ракув» та «Погонь» (Щецін). Сильнішими виявилися футболісти з Ченстохова.

Слід відзначити, що позаду «Руху» опинилися такі футбольні школи, як «БАТЕ» (Білорусія), «Жиліна» (Словаччина), «Баннік» (Чехія), «Стяуа» (Румунія), «Бенфіка» (Португалія), «Вісла» (Польща), «Варта» (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ