Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Юні українські музиканти влаштували аншлаг у Берліні

Берлінська публіка влаштувала овації стоячи після виступу Молодіжного симфонічного оркестру України (YsOU) під керівництвом диригента Оксани Линів. Так глядачі оцінили виконання юними українськими віртуозами Симфонії №7 Бетховена.

«Ми, звичайно, не очікували такої реакції. Ми дуже хвилювалися через те, що в столиці Німеччини повинні виконати таку відому німецьку музику. Для нас це було величезне випробування, адже ми тільки робимо перші кроки. І те, що нас так тепло, сердечно прийняли після Симфонії, коли зал встав, це було для наших музикантів дійсно великим успіхом», - поділилася емоціями з кореспондентом Укрінформу диригент.

Крім Бетховена на концерті прозвучали «Слов'янський марш» Петра Чайковського, Камерна симфонія №1 для скрипки з оркестром Віталія Губаренка та «Українська поема» для скрипки з оркестром Євгена Станковича. Слід зазначити, що ці твори українських композиторів у Німеччині виконувалися вперше.

Линів, яка в даний час є головним диригентом опери та філармонійного оркестру Граца (Австрія), 2 роки тому виступила засновником YsOU, який був створений за прикладом Федеративного Молодіжного оркестру Німеччини. У Берлін оркестр прибув повним складом, - 70 осіб віком від 13 до 22 років.

Юні українські музиканти влаштували аншлаг в Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

«Це дуже хвилююче. Ми оркестр, ми – команда, відчуваємо підтримку один одного. Це неймовірне відчуття, неймовірний досвід, і я дуже рада, що можу у всьому цьому брати участь», - розповіла наймолодша учасниця колективу Ольга Титаренко, родом з Донецька, яка 4 останні роки навчається у київській спеціалізованій школі.

«Диригент – серце нашого оркестру», - з гордістю каже скрипаль.

Примітним можна назвати те, що Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала в знаменитому «Концертхаус Берлін».

Концерт відбувся 16 серпня в рамках фестивалю молодіжних оркестрів YoungEuroClassic, зібрав з 3 по 20 серпня 18 колективів з різних країн світу.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ