Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Юність" та СКК "Демня" зіграють у фіналі меморіалу Ернеста Юста

«Юність» з Верхньої Білки та СКК «Демня» стали фіналістами передсезонного футбольного турніру, що вшановує пам’ять одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста.

«Юність» з Верхньої Білки та СКК «Демня» стали фіналістами передсезонного футбольного турніру, що вшановує пам’ять одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста. У півфіналі турніру «Юність» з рахунком 1:0 перемогла ФК «Миколаїв», а СКК «Демня» обіграла «Агрон-ОТГ» з Великих Гаїв, що на Тернопільщині – 3:0.

Матч «Юність» - «Миколаїв» повністю виправдав свій статус. Яскраве цьому підтвердження – своєрідний аншлаг у глядацькому секторі стадіону імені Богдана Маркевича. Вболівальники «Юності» одразу з перших хвилин поєдинку погнали свою команду вперед.

Старт матчу ще раз підтвердив слова, що обидва суперники достойні один одного, а відтак кожна з команд атакувала без суттєвих ризиків для потенційної контратаки. У першій половині першого тайму команди грали у так званий «весняний футбол» з великою кількістю боротьби на кожному клаптику поля.

Кожна з команд намагалися заволодіти центром футбольного поля, проте краще у матчі це вдалося зробити «Юності». Саме номінальні господарі першого півфінального матчу меморіалу Ернеста Юста були ближчими до того, щоб відкрити рахунок у першому таймі. Олег Шептицький та Олексій Омельченко зі своїх моментів витиснути максимум не зуміли. В обох випадках м’яч після їх ударів летів мимо цілі.

Гравці «Миколаєва» за увесь перший тайм кілька разів пробили з-за меж штрафного майданчика. Втім, у цих епізодах голкіпер нашої команди Андрій Жук лише розім’явся. Чимало старань гравців «Миколаєва» руйнували центральні оборонці «Юності». Величезну кількість футбольних єдиноборств та верхових м’ячів виграв також Володимир Федорів.
У захисті «Миколаєва» також був свій лідер. Хтозна якби завершилося чимало потенційно гостих атак «Юності», якби не відмінна гра Андрія Гурського. Цей матч ще раз підтвердив думку: якщо Гурський залишиться у «Миколаєві», він суттєво зміцнить оборону команди.

Другий тайм матчу між «Юністю» та «Миколаєвом» дещо змінив перевагу команди Богдана Костика. Гравці команди з Верхньої Білки при першій можливості опускали м’яч на землю і запускали флангами реактивних півзахисників. Особливо це стало помітно, коли на поле вийшов Олег Панасюк.

«Миколаїв» у другому таймі здебільшого захищався. Втім, коли була можливість у номінальних гостей атакувати, їхні задуми доволі швидко нейтралізовували захисники «Юності». Традиційно активним у другому таймі був Володимир Федорів, За увесь матч він виграв майже усі єдиноборства в Ігоря Балуха, а відтак нападник «Миколаєва» часто працював не в притаманному для себе стилі – без м’яча.

Вихід на поле вищезгаданого Олега Панасюка зміцнив атакувальну міць команди з Верхньої Білки, а остаточно у матчі усе змінив вихід на поле Костянтина Деревльова.
Попри ігрову та територіальну перевагу «Юності», «білі» ніяк не могли завершити атаку влучним ударом. Хороші нагоди мали якраз вищезгадувані Панасюк та Деревльов, проте в обох випадках у ворота не влучили.

Здавалося б, у такому матчі уже було не уникнути серії пенальті – до неї, мабуть, уже готувалися і гравці, і тренери, і вболівальники. Втім, зовсім необов’язковий, проте явний (!) фол Назара Бойка проти Костянтина Деревльова і став ключовим у матчі. Бойко смикнув Деревльова за футболку у штрафному майданчику після подачі з флангу, і зробив це прямісінько на очах арбітра Юрія Можаровського. Останній призначив стовідсотковий пенальті, після виконання якого Костянтину Деревльову судилося стати героєм поєдинку. Деревльов пенальті заробив – він же його і реалізував.

«Миколаїв» кинув великі сили для того, щоб відігратися. Певні натяки на успіх суперники «Юності» зробили, проте не більше того. Додав яскравості гри вихід у центр поля воротаря «Миколаєва» Мар’яна Бурмаса. Останній відзначився як мінімум одним вдалим обманливим рухом, проте міг і отримати гол у порожні ворота. У цьому епізоді Володимир Федорів надто далеко від себе прокинув м’яч, після чого атака «Юності» уже не мала такого загострення. Костянтин Деревльов грамотно розвернув атаку до власних воріт, «вбив» кілька дорогоцінних секунд, після чого пролунав останній у матчі свисток від Юрія Можаровського.

Перемігши «Миколаїв» з рахунком 1:0, «Юність» другий рік поспіль зіграє у фіналі меморіалу Ернеста Юста.

Фінал турніру між «Юністю» та «Демнею» запланований на суботу, 30 березня. Початок матчу - 14:00.

«Юність» (Верхня Білка) – ФК «Миколаїв» 1:0 (0:0)
Гол: Деревльов Костянтин (84, пен.)

«Юність» (стартовий склад): Жук Андрій, Гаврушко Іван, Бойко Роман, Каваців Ярема, Дмитрух Віталій, Богданов Микола, Федорів Володимир, Курилишин Андрій, Омельченко Олексій, Музика Юрій, Шептицький Олег

Виходили на заміну: Деревльов Костянтин, Адам Богдан, Макогон Павло, Смолинець Павло

«Миколаїв» (стартовий склад): Бурмас Мар'ян, Бойко Назар, Гурський Андрій, Танечник Роман, Коваль Григорій, Федина Іван, Юськевич Іван, Цюпка Назар, Синишин Ігор, Сенишин Назар, Балух Ігор

Виходили на заміну: Оприск Роман, Клим Богдан, Дзюрах Роман, Бердей Юрій  

Фото: Федерація футболу Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ