Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юний хавбек «Шахтаря» має шанс дебютувати за збірну України

У заявці з 25 гравців, яку сьогодні, 25 серпня, оголосив наставник «синьо-жовтих» Михайлом Фоменком, є один дебютант. Це - 19-річний півзахисник «Шахтаря» Віктор Коваленко. Привертає увагу й друге запрошення до лав національної команди хавбека «Зорі» 22-річного Руслана Маліновського, а також його однолітка та колишнього одноклубника, а нині – гравця «Шахтаря» Максима Малишева, повідомила прес-служба Федерації футболу України.

Знаковий рік для Коваленка

Юний гравець донецького «Шахтаря» Віктор Коваленко спочатку встиг зарекомендувати себе лідером атаки в юнацьких збірних України віком гравців до 17 і 19 років, а цього року став найкращим бомбардиром чемпіонату світу U-20 – 5 голів. 2015-й взагалі став знаковим роком у кар’єрі молодого футболіста: разом з одноклубниками Віктор вийшов до фіналу юнацької Ліги УЄФА, а у складі дорослого «Шахтаря» дебютував у Прем’єр-лізі України та кваліфікаційних матчах Ліги чемпіонів. Відтак тренерський штаб національної команди має достатньо підстав, аби познайомитися з талановитим дебютантом та перевірити його готовність працювати з найкращими гравцями країни.

Другий шанс

Для однолітків Руслана Маліновського та Максима Малишева нинішнє запрошення до збірної – друге в кар‘єрі, і його варто сприймати як ще один шанс для того, аби довести своє вміння і здатність потрапити до основної когорти «синьо-жовтих». Маліновський вперше був запрошений до збірної у березні цього року, вийшовши на поле у товариському матчі проти Латвії.

Максим Малишев взяв участь у попередньому зборі головної команди у червні, однак на поле наразі не виходив.

Клубне представництво

Київське «Динамо» зберегло всіх своїх представників у збірній, відтак утримує умовне лідерство – 8 гравців. У той же час «Шахтар» скоротив відставання від динамівців до мінімуму, зважаючи на повернення Максима Малишева з оренди у «Зорі» та дебютний виклик Віктора Коваленка. А от перехід Євгена Коноплянки до «Севільї» зменшив «колонію» «Дніпра» у головній команді. Тепер у дніпропетровців четверо представників, так само, як і у луганської «Зорі», квартет якої, замість Малишева, доповнив Маліновський. Крім чотирьох українських клубів, маємо тепер представників двох іноземних чемпіонатів. Змінивши клуби, Анатолій Тимощук і Євген Коноплянка стали першими в історії збірної України представниками елітних ліг Казахстану та Іспанії.

Збір в Козині

Національна команда збереться у своєму традиційному розташуванні у Козині у понеділок, 31 серпня. Цього ж дня заплановано прес-конференцію головного тренера українців Михайла Фоменка та гравця національної команди. Початок – о 17:00, у конференц-залі НТБ «Динамо» у Кончі-Заспі. О 18:15 представники мас-медіа матимуть змогу поспілкуватися з іншими футболістами «синьо-жовтих» біля одного з полів навчально-тренувальної бази, де о 18:30 розпочнеться тренування збірників. Перші 30 хвилин заняття традиційно будуть відкритими для журналістів.

Передматчеві медіа-заходи

4 вересня збірна України вилетить до Львова, де того ж дня на «Арені Львів» проведе передматчеве тренування напередодні відбірного матчу проти збірної Білорусі. Початок заняття – о 19:00 (перші 20 хвилин будуть відкритими для ЗМІ). За півгодини до початку тренування, о 18:30, у конференц-залі стадіону розпочнеться прес-конференція наставника і футболіста «синьо-жовтих».

7 вересня, напередодні виїзного кваліфікаційного матчу проти Словаччини, графік роботи мас-медіа на стадіоні МСК «Жиліна» буде наступним: 17:30 (за місцевим часом) – прес-конференція головного тренера і гравця збірної України, 18:00 – тренування збірної України (перші 15 хвилин – відкриті для ЗМІ).

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ