Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року на пожежах в Україні загинуло 133 громадяни

Показник трагічних випадків на пожежах у житловому секторі продовжує лякати стабільно високими показниками. Так, з початку 2020 року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 133 та 99 осіб відповідно. При цьому, із 2 268 пожеж, більше половини випадків сталися саме у помешканнях громадян. Про це інформує прес-служба ДСНС.

Найчастіше гинуть люди внаслідок власної необережності. Зокрема, при порушенні правил експлуатації пічного опалення та електричних побутових нагрівальних приладів, через необережність під час паління, у разі залишення без нагляду сірників та запальничок у доступних для дітей місцях, тощо.

Так, троє людей загинуло у Чернігівській області. Двох загиблих чоловіків виявили вогнеборці під час розбору конструкцій згорілого двоповерхового дачного будинку в с. Мажугівка, Чернігівського району. Ще одна смертельна пожежа сталася цього дня в м. Городня Городнянського району області.

На Житомирщині необережність під час поління спричинила дві пожежі із загиблими в місті Малин та в смт Чоповичі.

Ще одне життя вогонь забрав під час пожежі, що ймовірно сталася через коротке замкнення електропобутового приладу в одному з будинків на Вінниччині: у селі Великий Митник, Хмільницького району області рятувальники виявили людину без ознак життя в одній з кімнат помешкання.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;

  • не паліть у ліжку;

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ